donderdag, 26. februari 2009 - 20:05

Nationaliteiten doden bij vliegramp bekend

Haarlemmermeer

De nationaliteiten van de passagiers die bij het vliegtuigongeval nabij Schiphol om het leven zijn gekomen, zijn bekend. Vijf van de overledenen hebben de Turkse nationaliteit en vier hebben de Amerikaanse nationaliteit. Dit maakte de burgemeester van de Haarlemmermeer bekend tijdens een persconferentie.

De namen van de slachtoffers worden door de autoriteiten niet vrijgegeven omdat een definitieve identificatie door het Rampen Identificatie Team (RIT) nog niet heeft plaats gevonden. Familie van de slachtoffers zijn op de hoogte gebracht van het feit dat de door hun als vermist opgegeven persoon zich onder de overledenen bevindt.

De nationaliteit van de zes slachtoffers die in kritieke toestand in een ziekenhuis liggen, is eveneens bij de autoriteiten bekend. Volgens de burgemeester van de Haarlemmermeer is hun toestand ongewijzigd.

De autoriteiten hebben de nationaliteit van bijna alle passagiers kunnen achterhalen. Van twee van hen is dit nog onduidelijk.

Op vlucht TK 1951 zaten 53 Nederlanders en 51 Turken. Verder stonden er op de passagierslijst inwoners uit Amerika, Duitsland, Bulgarije, Finland, Italië en Thailand vermeld.

Verder blijkt dat er op 23 februari nog onderhoud is gepleegd aan de Boeing 737. Toen werd een onderdeel vervangen na een storing. Dit maakte Turkish Airlines donderdag in een persverklaring bekend.

Het laatste onderhoud aan het vliegtuig vond 19 februari plaats en sindsdien heeft het Turkse vliegtuig 8 keer gevlogen zonder problemen, aldus de Turkse luchtvaartmaatschappij. Ook bleek er een probleem met de ‘flaps’ van een van de vleugels te zijn, maar ook dit is vorig jaar oktober al verholpen.

De Turkse maatschappij reageert met deze verklaring na diverse verhalen die in de media de ronde doen. Zij benadrukt dat alle controles volgens de officiële nationale en internationale procedures zijn uitgevoerd.
Provincie:
Tag(s):