woensdag, 18. februari 2009 - 22:54

NEC komt flink tekort tegen HSV

(Elfvoetbal) NEC is er niet in geslaagd te stunten in de achtste finale van de UEFA Cup. Hamburger SV won in het McDos Goffert Stadion gemakkelijk met 0-3, waardoor de return van volgende week donderdag nu al van alle spanning is beroofd.

Vanaf het begin was al duidelijk dat NEC een zeer lastige avond zou krijgen. De Nijmegenaren leken te veel respect te tonen voor de nummer drie van Duitsland en toonden weinig aanvallende intenties. De eerste kansen waren dan ook voor HSV, maar Ivica Olic kopte in de handen van Gabor Babos en David Jarolim zag zijn kopbal over het doel verdwijnen. Pas na een klein half uur wierp NEC, dat Dani Fernandez, Mark Otten, Rutger Worm, Collins John, Rachid Bouaouzan, Tim Janssen en Dennis Rommedahl miste, de schroom wat van zich af. Saidi kopte voorlangs uit een corner en Lasse Schöne schoot in de handen van Frank Rost.

Net op het moment dat NEC de organisatie wat beter op orde leek te hebben en serieus aan een goed resultaat begon te denken, werd het 0-1 voor de Duitsers. De Sloveense scheidsrechter Darko Ceferin gaf een vrije trap voor een ongelukkige handsbal van Milano Koenders en van net buiten het strafschopgebied schoot Piotr Trochowski de bal in één keer langs Gabor Babos, wiens zicht werd belemmerd door Mladen Petric, die op het randje van (hinderlijk) buitenspel stond. Nog voor de rust besliste HSV het duel. Opnieuw was het raak uit een standaardsituatie. De bal werd in eerste instantie nog weggewerkt door NEC, maar Mladen Petric gaf daarna voor en Alex Silva kon bij de tweede paal simpel binnen lopen: 0-2.

Na rust bracht Mario Been de beweeglijke Moestafa El Kabir voor Lasse Schöne, die zich duidelijk niet op zijn gemak voelde aan de linkerkant. De invaller had wat leuke en hartverwarmende acties, maar het rendement was nihil. Dat was typerend voor het spel van NEC, dat leuk mee hobbelde maar nooit echt gevaarlijk werd. HSV deed het in de tweede helft wat rustiger aan en zodra het even aanzette, werd het meteen gevaarlijk. Uiteindelijk leverde dat nog één treffer op. Petric stuurde Olic diep en die tikte de bal net langs de uitlopende Babos: 0-3.

Ook een eretreffer zat er voor NEC niet meer in. De ploeg was machteloos en HSV bleef ook in de slotfase simpel overeind. De return van volgende week donderdag in Hamburg is slechts een formaliteit, al zal het voor de spelers, medewerkers en supporters van NEC nog best een mooie ervaring worden.
Categorie:
Tag(s):