donderdag, 26. februari 2009 - 11:44

NEC ontkent optie Van Hanegem niet

(Elfvoetbal) Eerder deze week werd bekend dat Willem van Hanegem is benaderd door een club uit de Eredivisie. De 65-jarige ex-international liet weten dat hij volgende week op gesprek gaat. NEC, dat na het vertrek van Mario Been naar Feyenoord komende zomer zonder trainer zit, ontkent niet dat De Kromme een optie is.

"Wij zoeken een trainer, en PSV ook. Meer keus is er niet toch?", aldus technisch directeur van NEC Carlos Aalbers tegenover Omroep Gelderland. Dat Van Hanegem geen jonkie meer is, zou geen obstakel zijn. "Jong hoeft niet per se. De trainer moet passen bij de club. NEC is gemoedelijk en de trainer moet mee in het 'voetbal een vak'-beleid."

Van Hanegem wilde eerder in het AD niet zeggen om welke functie het gaat. "Het kan zijn als trainer, maar mogelijk ook een andere rol. Misschien zelfs wel terreinknecht."

Naast PSV en NEC, zal ook Sparta na dit seizoen wellicht op zoek moeten naar een nieuwe trainer. De huidig coach op Het Kasteel, Foeke Booy, is in onderhandeling met FC Utrecht. De kans op een hereniging met zijn voormalig werkgever is denkbaar. Of Van Hanegem met zijn Feyenoord-verleden echter wat voelt voor een job bij de rivaal en stadsgenoot uit West is zeer de vraag.
Categorie:
Tag(s):