zondag, 31. mei 2009 - 17:20

Nederland geniet massaal van Pinksterzon

Zandvoort

Zondag, 1e Pinksterdag, kon heel Nederland massaal genieten van het zomerse weer waarbij de zon zich veel en van de ‘goede’ kant liet zien. Het was al met al een aangename zomerse dag al verschenen er hier en daar in de loop van de dag wel wat stapelwolken.

Nederland zocht dan ook massaal een plekje om te kunnen genieten van het prachtige weer. Langs de Noordzeekust was het bij de bekende kustplaatsen dan ook al lekker druk op het strand en in de zee.

Maar ook op de vele plassen die Nederland rijk is werden met alles wat drijft massaal ‘gedobberd’. Met een windkracht van 3 à 4 was het ook voor de zeilsporters redelijk goed te doen op deze uitgelezen dag.

In het oosten en zuidoosten viel plaatselijk een buitje uit de ontstane stapelwolken. De wind was over het algemeen meest matig uit het noordoosten en de temperatuur kwam tussen de 21 en 24° te liggen. Vanavond en vannacht verdwijnen de buien en klaart het weer op. De temperatuur daalt niet verder dan 12 tot 14°.

Maandag 2e Pinksterdag zal de zon er weer gelijk bij zijn maar ook dan komen er weer stapelwolken die uit kunnen groeien tot een bui, Verder waait de wind nog steeds uit het noordoosten en wordt het nog 22 tot 24°.

Kijk voor het weer op de langere termijn hier.
Provincie:
Tag(s):