donderdag, 17. december 2009 - 7:39 Update: 17-09-2018 14:37

Nederland ingesneeuwd, Friesland 'Blijf thuis'

Amsterdam

De sneeuw zorgt in Nederland voor behoorlijk wat problemen op de wegen. In het noorden zijn op diverse plaatsen vrachtwagens geschaard en hebben sneeuwschuivers de handen vol om de wegen schoon te vegen.

De politie Friesland adviseert mensen om thuis te blijven en niet de weg op te gaan. Op de A7 tussen Heerenveen en Groningen heeft het winterweer voor sneeuwduinen gezorgd. In Friesland zijn tientallen ongelukken gebeurd. Zeker 25 vrachtwagens raakten van de weg.


Inmiddels hebben enkele vervoersbedrijven bussen van de weg gehaald of zijn niet uitgereden. Ook de treinen hebben op veel trajecten vertraging door wisselstoringen. Reizigers moeten rekening houden met vertragingen die kunnen oplopen tot een uur.

Ook rondom Amsterdam en Rotterdam ligt een flink sneeuwdek. Op de A200 schaarde een vrachtwagen, de rijbaan is tot half zeven afgesloten. Op de A2 bij Deil is een vrachtwagen gekanteld in het werkvak: de auto ligt grotendeels buiten de rijbaan.

Een vrachtwagen kantelde op de A12 richting Den Haag, tussen Nieuwerbrug en Bodegraven is naar verwachting tot 9.00 uur maar één rijstrook beschikbaar. Om 6:30 uur stond daar al 16 kilometer file: geadviseerd wordt de A12 richting Den Haag tussen Arnhem en Gouda te mijden. Op de A12 staat inmiddels 46 kilometer file tussen knooppunt Maanderbroek en Nieuwerbrug.

Weggebruikers wordt geadviseerd de verkeersinformatie te blijven volgen. De VID verwacht een zeer zware ochtendspits.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):