dinsdag, 7. juli 2009 - 19:25

Nederlander boekt massaal vliegtickets last minute

Haarlem

De Nederlandse consument heeft in de maand juni een inhaalslag gemaakt met het boeken van vliegtickets, dit blijkt uit de boekingscijfers van de webwinkel Vliegtickets.nl.

In de maand juni zijn de boekingen op Vliegtickets.nl 60% gestegen ten opzichte van juni 2008. De historisch lage vliegticketprijzen, het vrijgekomen vakantiegeld en het wisselvallige weer zorgden voor een enorme drukte bij een van de grootste vliegticketsites van Nederland.

"De afwachtende houding die men tijdens de economische crisis had in de maanden april en mei is sinds juni voorbij. De Nederlander heeft dit jaar opvallend langer gewacht dan voorgaande jaren met het boeken, maar men heeft uiteindelijk toch een besluit genomen”, aldus Bob Rus, directeur van Vliegtickets.nl.

Top bestemmingen van Vliegtickets.nl
De Vliegtickets.nl top 12 van populaire bestemmingen geboekt in juni met vertrek in juli en augustus 2009:
1. Bangkok 2. Barcelona 3. Lissabon 4. Istanbul 5. New York
6. Budapest 7. Athene 8. Jakarta 9. Denpasar 10. Malaga 11. Los Angeles
12. San Francisco

Afschaffing vliegtaks
“De afschaffing van de vliegtaks voor vliegtickets heeft ook positieve invloed gehad op de boekingen”, aldus Bob Rus. Voorheen gold een vliegtaks van 11,25 EUR per passagier voor bestemmingen binnen Europa en 45 EUR voor bestemmingen buiten Europa. Vliegtickets.nl is sinds eind juni begonnen met het terugbetalen van de vliegtaks aan reizigers die deze toeslag hadden betaald.

Over Vliegtickets.nl
Vliegtickets.nl is een van de grootste sites voor het boeken van vliegtickets van en naar wereldwijde bestemmingen. De website geeft het complete aanbod van wereldwijde vliegmaatschappijen, inclusief low cost maatschappijen.

Alle deals zijn te boeken via internet. Naast vliegtickets biedt Vliegtickets.nl in haar webwinkel producten als reisverzekering, annuleringsverzekering, vliegticketverzekering, huurauto’s en hotels. Vliegtickets.nl werd in 2009 verkozen tot beste website voor vliegtickets tijdens de uitreiking van de Nationale Thuiswinkel Awards. Vliegtickets.nl is lid van ANVR, SGR, IATA en Thuiswinkel Waarborg.
Provincie:
Tag(s):