maandag, 10. augustus 2009 - 9:19

Nederlander drinkt liefst eigen koffie op vakantie

Amsterdam

De zomervakantie loopt op zijn eind, de dagelijkse bezigheden zoals boodschappen doen staan weer voor de deur. Maar wat hebben we nou eigenlijk op vakantie gegeten? Een grote supermarktketen deed onderzoek naar de vakantieboodschappen van Nederlanders.

Twee op de drie Nederlanders neemt etenswaren en/of drank mee naar hun vakantiebestemming. Opvallend is dat 64% van de Nederlanders als eerste aangeeft koffie mee te nemen. Vooral bij vakantiegangers ouder dan 40 jaar (77%).

Naast koffie nemen de meeste Nederlanders snoep, broodbeleg, pakjes drinken en niet te vergeten de gedroogde kruiden(molen) met peper, zout, paprika- en knoflookpoeder mee op vakantie.

Nederlanders die in Nederland op vakantie gaan nemen meer eten mee dan zij die naar het buitenland afreizen.

Waarom nemen Nederlanders zoveel mee? 'Overbrugging' is het belangrijkste motief voor het meenemen van etenswaren en/of drank naar de vakantiebestemming. Het betreft vooral de overbrugging van de reis en de 1ste avond en eventueel de 1ste dagen. Maar toch spelen ook andere motieven een belangrijke rol: 'lekkerder (want bekender)', goedkoper en zekerheid met betrekking tot de verkrijgbaarheid (vooral typisch Nederlandse producten als hagelslag, pindakaas, drop, etc.). 6% heeft minder vertrouwen in producten die ze niet kennen en neemt daarom hun vertrouwde huismerkproducten mee.

Ruim driekwart (79%) van de vakantiegangers kookt ook wel op de bestemming. In het buitenland en door ouders met thuiswonende kinderen wordt significant vaker gekookt tijdens de vakantie (49%). In de meeste gevallen (70%) worden dan bekende gerechten bereid.
Categorie:
Tag(s):