zaterdag, 3. oktober 2009 - 19:37

Nederlanders dol op dierenarts

Amsterdam

Nederlanders zijn dol op hun dieren. Veertig procent bezoekt de dierenarts twee keer of vaker per jaar. Dit blijkt uit onderzoek van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) onder 1627 respondenten. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat de huisdierbezitters hun dierenarts vooral bezoeken voor inenting en castratie of sterilisatie.

Naast het feit dat de huisdierbezitter gemiddeld 3 dieren bezit, is het favoriete huisdier meestal een kat. Reden daarvan is dat katten, afgezien van eten geven, niet afhankelijk zijn van hun baas. Mensen die allebei werken nemen eerder een kat dan een hond; een hond moet drie keer per dag uitgelaten worden. Toch blijkt uit het onderzoek dat de hond ook nog steeds zeer geliefd is als huisdier.

Onderstaande huisdieren worden het meest gehouden:
1. Katten (60%)
2. Honden (54%)
3. Vissen (12%)
4. Vogels/Konijn (10%)
5. Knaagdieren (8%)

Naast het feit dat huisdierbezitters vooral dol zijn op de dierenarts omdat hij goed omgaat met het dier en de eigenaar, stelt de dierenliefhebber het ook op prijs dat de praktijk goed bereikbaar is.

Zestig procent van de dierenliefhebbers keizen hun dierenarts op basis van advies van anderen. Kennis van zaken blijft de belangrijkste reden dat men kiest voor de dierenarts.
Categorie:
Tag(s):