vrijdag, 4. december 2009 - 10:40

Nederlanders houden vast aan Sinterklaas

Amsterdam

Economische crisis of niet, ruim de helft van de Nederlanders (55%) maakt zich op voor een oer-Hollandse sinterklaasavond met cadeaus. Daarmee wordt de stijgende lijn die zich sinds 2006 heeft ingezet gecontinueerd. Het gezellig avondje wordt vooral gevierd met familie en/of vrienden met jonge kinderen (59%).

Gemiddeld is men per huishouden van plan 122 euro uit te geven aan cadeaus. Vorig jaar was dat 119 euro. Mensen dichten dit jaar meer dan voorheen. Van de mensen die Sinterklaas vieren doet 56 procent de moeite om iemand te verblijden met een gedicht. Het maken van een surprise is traditiegetrouw iets minder in trek: 31 procent van de vierders verpakt zijn cadeau in een surprise. Het favoriete snoepgoed blijft onveranderd de chocoladeletter: dit geldt voor één op de vijf Nederlanders (22%).

Als het gaat om populariteit, dan laat sinterklaas de kerstman steeds verder achter zich. Dit jaar zegt 44 procent van de Nederlanders kerst te vieren met cadeautjes onder de boom. Het budget voor de kerstcadeaus is niet veel anders dan dat voor de sinterklaascadeaus: 124 euro is men van plan uit te geven aan deze pakjes.
Categorie:
Tag(s):