woensdag, 9. september 2009 - 8:11

Nederlandse automobilist:'Regering moet volop inzetten op elektrisch rijden’

Een recente online peiling van Athlon Car Lease en Autoblog.nl onder ruim vijfhonderd automobilisten wijst uit dat 75% van de respondenten vindt dat Nederland voorop moet lopen als het gaat om de doorbraak van elektrische auto’s in Nederland. 89% geeft aan dat de overheid meer moet investeren in elektrisch rijden.

Ze hebben wat dit betreft het meeste geloof in minister Eurlings. Hij zou volgens hen het meeste gas geven rondom een doorbraak van elektrisch rijden in ons land. 44% van de respondenten stelt dat er in 2020 tussen de 200.000 en 600.000 elektrische auto's rijden in ons land.

De automobilisten zijn minder te spreken over hun inspraakmogelijkheden rond dit onderwerp bij de overheid: 69% wil meer inspraak in de besluitvorming rond elektrisch rijden. Athlon Car Lease trekt daarom donderdag en vrijdag het land in met een camera om videoboodschappen op te nemen van automobilisten. Dit wordt de dag voor Prinsjesdag bezorgd als `petitie nieuwe stijl` aan het Kabinet.

Meer infrastructuur voor opladen
Het thema ‘elektrisch rijden’ staat momenteel hoog op de agenda van zowel regeringspartijen als autofabrikanten. De vraag is hoezeer het onderwerp leeft bij de rechtstreeks betrokkenen, de automobilisten. Die blijken zich een duidelijk beeld te hebben gevormd.

Naast de duidelijke uitspraak over de intenties die de regering moet ontplooien, vindt 55% van de respondenten dat het kabinet het beste kan investeren in infrastructuur voor het opladen om elektrisch rijden te stimuleren. 19% ziet het meest in subsidie op de aanschaf van een elektrische auto en eveneens 19% vindt dat de BPM voor elektrische auto’s moet worden afgeschaft.

Speciale award
Bruce van Egmond, commercieel directeur Athlon Car Lease Nederland: “Hoewel wij als organisatie al langere tijd pro elektrisch rijden zijn, hadden we niet gedacht dat de Nederlandse automobilist het rijden in een elektrische auto al zo sterk op het netvlies had staan.

De overheid krijgt met deze onderzoeksresultaten dus een duidelijke extra stimulans en vrijbrief voor haar beleid om elektrische auto’s meer te stimuleren in ons land. Een goede zaak. En om te onderstrepen dat wij het van harte eens zijn met een overheid die volop gas geeft rondom elektrisch rijden, hebben we gisterenavond op de Nacht van de Duurzaamheid Camiel Eurlings een speciale, ludieke award uitgereikt in de vorm van een racehelm met daarop zijn naam.”

Videoboodschappen
Donderdag en vrijdag aanstaande trekt Athlon Car Lease Nederland het land in om op meerdere plekken automobilisten live aan het woord te laten over hun wensen richting de overheid rondom elektrisch rijden.

Deze opnames worden gemaakt bij tankstations in Maarssen, Den Haag en Bruchem tussen Zaltbommel en Den Bosch. Al deze videoboodschappen worden op DVD gezet en de dag voor Prinsjesdag aan alle ministers en staatssecretarissen en de betrokken Tweede Kamerleden overhandigd.
Categorie:
Tag(s):