donderdag, 26. februari 2009 - 9:37

Nederlandse première nieuwe BMW Z4 en MINI Cabrio

BMW Group brengt het voorjaar naar de AutoRAI met de Nederlandse premières van de nieuwe BMW Z4 en de nieuwe MINI Cabrio. Naast deze twee nieuwe zomerse modellen, maken ook de nieuwe BMW 116i, BMW X5 Security, MINI One 55 kW en MINI One Clubman hun Nederlandse debuut.

Zoals bekend is dit jaar de beursvloer van de AutoRAI opgedeeld in zes autowerelden: Adventure, City & Compact, Cabrio, Family & Travel, Green Innovations, Luxury & Sportscars. In elk van deze werelden is BMW Group vertegenwoordigd. BMW Group showt op de AutoRAI in totaal twintig BMW-automobielen, vijf BMW motorfietsen en acht modellen van MINI. Om eenheid te creëren in de diverse werelden, zijn alle BMW’s wit van kleur en de MINI’s zwart. Bovendien zijn ze allemaal voorzien van EfficientDynamics opdruk met CO2-uitstoot van de betreffende auto.

Grote publiekstrekker is de nieuwe BMW Z4. Het is de eerste roadster van BMW met een inklapbaar aluminium dak. Dankzij deze hardtop transformeert de BMW Z4 binnen twintig seconden van coupé naar roadster en andersom. De nieuwe BMW Z4 volgt dan ook zowel de BMW Z4 Roadster als de BMW Z4 Coupé op. Het standaard Dynamic Driving Control zorgt op deze auto voor rijdynamiek die geheel naar persoonlijke voorkeur in te stellen is.

De nieuwe BMW 116i met efficiënte 2,0-litermotor van 90 kW/122 pk illustreert waar het BMW EfficientDynamics om te doen is: goede prestaties bij een laag verbruik en een lage CO2-uitstoot. Terwijl de trekkracht van de BMW 116i tot 185 Nm werd verhoogd, zijn het gemiddelde brandstofverbruik en de CO2-uitstoot gelijk gebleven. Naast de BMW Z4 en de BMW 116i maakt ook de BMW X5 Security op de AutoRAI zijn Nederlandse debuut. Deze gepantserde SAV van BMW is te bezichtigen op de stand van het automagazine Carros.

Primeurs MINI
De grote Nederlandse primeur van MINI op AutoRAI is weggelegd voor de nieuwe MINI Cabrio. De nieuwe MINI Cabrio is de eerste auto ter wereld die bijhoudt hoe lang er in totaal met het dak open is gereden met de ‘Always-Open timer’. De auto onderscheidt zich verder met een uit het zicht gemonteerde actieve rolbeugel en de nieuwste EfficientDynamics technieken. Hierdoor ligt het verbruik tot wel 23% lager dan bij het huidige model.

Naast de MINI Cabrio zijn ook de MINI One 55 kW en de MINI One Clubman voor het eerst in Nederland te zien. Het gamma van MINI wordt met de komst van de 55 kW/75 pk sterke MINI One naar beneden toe uitgebreid. De uit de MINI One hatchback bekende 1,4 liter motor met 70kW/95 pk zorgt bovendien voor uitbreiding van de MINI Clubman. De vanaf prijs voor een nieuwe MINI bedraagt met de komst van de nieuwe MINI One 55 kW 17.855 euro.
Categorie:
Tag(s):