woensdag, 6. mei 2009 - 23:24

Nederlandse website levert beurskoersen via Twitter

Een Nederlandse website heeft een service ontwikkeld die gebruikers van Twitter in staat stelt om koersen van aandelen via Twitter te ontvangen. De site wil met de gratis dienst inspelen op de toenemende populariteit van de berichtenservice. Gebruikers van Twitter kunnen onder meer de stand van de AEX en de koersen van de 25 hoofdfondsen volgen.

Voor de dienst beheert de website twitterfeeds.nl ruim zeventig Twitter accounts die elk specifieke beursinformatie publiceren. Naast de standen van de hoofdfondsen gaat het om de grootste stijgers, dalers en de koers van de Euro. De accounts zijn gekoppeld aan de koersen die door Euronext worden gepubliceerd.

Volgens bedenker Jeroen Bertrams is Twitter uitstekend geschikt voor het publiceren van koersdata : "Berichten op Twitter dienen maximaal 140 tekens te bevatten. Dat is ruim voldoende om bijvoorbeeld de stand van de AEX door te geven."

Naast de beurskoersen publiceert de website ook andere informatie via Twitter, waaronder de kijkcijfers, het weer, de headlines van teletekst, en de politieke barometer. De site wil met haar dienst inspelen op de toenemende rol van Twitter als informatief kanaal.

BlikopNieuws is sinds kort ook te volgen via Twitterfeeds of via Twitter zelf. Het adres voor het laatste nieuws via Twitter is http://twitter.com/blikopnieuwsnl.
Categorie:
Tag(s):