zondag, 20. december 2009 - 22:17

Neelie Kroes is Nederlander van het jaar 2009

Amsterdam

Neelie Kroes is zondag door Nederland verkozen tot de Nederlander van het Jaar 2009. Martijn Krabbe maakte dit bekend in de avondvullende RTL 4-show 'De Postcode Loterij Presenteert: De Nederlanders Van Het Jaar'.

Winnares Neelie Kroes kwam persoonlijk vanuit Brussel de award ophalen en liet weten zeer verrast en verheugd te zijn over deze waardering.

'Boer Zoekt Vrouw'-presentatrice Yvon Jaspers was de runner up en schaatser Sven Kramer stond op de derde plaats. Actrice Carice van Houten werd nummer 4 en Marco Borsato kwam uit op de vijfde plek, waarmee hij ’s werelds best verkopende tourartiest Andre Rieu net achter zich liet. Koningin Beatrix was zevende en Wouter Bos en Linda de Mol kwamen op respectievelijk de achtste en negende plaats uit. De onlangs overleden chansonnier Ramses Shaffy maakte de top 10 van het programma compleet. Liesbeth List nam de award voor haar dierbare vriend in ontvangst.

Martijn Krabbe keek tevens terug op de gebeurtenissen van 2009 en werd daarin bijgestaan door een panel bestaande uit Rick Nieman, Bridget Maasland, Jorgen Raymann, Barbara van Beukering (hoofdredactrice van Het Parool) en Wilfred Genee. Zij gaven hun ongezouten mening over en lieten hun licht schijnen op het afgelopen jaar.
Categorie:
Tag(s):