vrijdag, 9. januari 2009 - 20:32

Neelie Kroes liberaal van het jaar!

Amsterdam

De JOVD heeft tijdens haar Nieuwjaarsborrel in Den Haag Eurocommissaris Mededinging Neelie Kroes uitgeroepen tot liberaal van het jaar 2009. De VVD-politica ontvangt de prijs vanwege haar onaflatende inzet voor het bestrijden van kartelvorming en het kritische onderzoek naar staatssteun sinds het uitbreken van de kredietcrisis.

De Nederlandse Eurocommissaris is bijzonder streng als het gaat om staatsteun omdat die concurrentieverstorend kan werken. Alleen banken die in de problemen zijn gekomen als direct gevolg van de crisis mogen worden geholpen. Staatsteun die leidt tot kunstmatig voordeel ten opzichte van andere banken is verboden. Kroes neemt de Liberaal van het Jaar-wisseltrofee over van Sophie in ’t Veld, die de prijs vorig jaar won. “Ik ben erg trots deze prijs van de JOVD te mogen ontvangen! Het liberalisme is voor mij dat we niet meer door de overheid laten regelen dan strikt noodzakelijk is. We moeten ons ook in deze moeilijke tijden realiseren dat 27 lidstaten dit avontuur met gelijke spelregels zijn aangegaan. Landen met diepere zakken kunnen zich meer staatssteun permitteren, wat leidt tot mogelijk oneerlijke concurrentie�.

Neelie Kroes zal de prijs eind februari in ontvangst nemen, op het Lustrumcongres van de JOVD wanneer de jonge liberalen hun 60 jarig bestaan vieren.
Categorie:
Tag(s):