woensdag, 28. januari 2009 - 15:58

Neergestoken agent is verlamd

De 47-jarige agent die zondagmiddag in zijn nek werd gestoken op station Driebergen-Zeist heeft daaraan een dwarslaesie overgehouden. De agent is verlamd vanaf de nek.

Omstreeks 13.30 uur kwam de melding dat een overspannen persoon in de omgeving van het treinstation zou lopen. Agenten keken uit naar de man en een biker (agent op mountainbike) trof de man uiteindelijk aan op het perron van het station Driebergen-Zeist en sprak hij de man aan.

Volgens getuigen op het perron ging het hier rustig aan toe maar plotseling werd de agent een aantal keren geduwd door de man en hij kwam vervolgens ten val. Hierop stak de verwarde man met een groot mes in de nek van de agent. Na zijn daad ging de 28-jarige man uit Driebergen zitten op een nabij gelegen bankje en werd aangehouden door toegesnelde agenten.

In het ziekenhuis constateerden de artsen dat zenuwen waren geraakt en hij een dwarsleasie heeft opgelopen. De agent kan daardoor armen en benen niet meer bewegen. Of het letsel blijvend is, is nog niet duidelijk.
Provincie:
Tag(s):