dinsdag, 25. augustus 2009 - 20:12

Negen aanhoudingen in hennepknipperij

Oosterhout

De politie heeft maandagmiddag een hennepknipperij opgerold na een inval in een bedrijfspand aan de Souvereinstraat. Daarbij zijn negen aanhoudingen verricht. Ook werden circa veertien kilo henneptoppen en enkele tassen met hennepplanten aangetroffen.

Op basis van een anonieme tip ging de politie rond 15.30 uur naar het bedrijfspand. Agenten roken daar al direct een sterke hennepgeur. In de ruimte waren vijf vrouwen en drie mannen (allen uit Breda in de leeftijd van 24 tot 66 jaar) aanwezig, zij waren bezig met het knippen van hennepplanten. Even later kwam ook de huurder van het pand, een 41-jarige Bredanaar, ter plaatse. Ook hij werd gearresteerd. Alle negen verdachten zijn overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

In een woning aan de Paul Dukasstraat in Waalwijk is dinsdagmorgen een hennepkwekerij opgerold. Daarbij werden de 54-jarige bewoonster en haar 39-jarige vriend aangehouden. Op zolder werden circa veertig hennepplanten aangetroffen en in beslaggenomen. De politie kwam in actie nadat ze een tip had ontvangen.
Provincie:
Tag(s):