woensdag, 18. februari 2009 - 17:57

Negen medewerkers kippenslachterij onwel

Harderwijk

Negen mensen van een bedrijf aan de Weiburglaan in Harderwijk zijn woensdagmiddag 18 februari naar het plaatselijke ziekenhuis overgebracht nadat twee schoonmaakmiddelen met elkaar in aanraking waren gekomen. Zij waren onwel geraakt.

De mensen die naar het ziekenhuis zijn overgebracht worden voor een nacht ter observatie opgenomen. De hulpverleningsdiensten kregen rond 13.00 uur een melding dat er in een pluimvee-slachterij twee stoffen, vermoedelijk schoonmaakmiddelen, met elkaar in aanraking waren gekomen.

Diverse medewerkers hadden hierdoor ademhalingsklachten. In eerste instantie ging het om drie personen en uiteindelijk zijn er negen mensen met ambulances naar het plaatselijke ziekenhuis vervoerd. Ambulances van de regio Flevoland leverden assistentie.

Het aanwezige personeel heeft het pand verlaten. Nadat er was vastgesteld dat er een lichte concentratie van chloordamp in het pand hing, kon de brandweer ventileren. Naar de oorzaak van het incident stelt de Arbeidsinspectie een onderzoek in. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er slachtoffers in het ziekenhuis worden opgenomen.
Provincie:
Tag(s):