dinsdag, 29. september 2009 - 10:24

Nicaraguaanse kunstenares maakt muurschildering op St. Maartenschool

Nijmegen

Vanaf maandag 28 september is de Nicaraguaanse Tania Guttierrez aan het werk op de St. Maartenschool, een school voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking.

In het kader van de band tussen Nijmegen en Masaya maakt ze op een binnenmuur van de school een typisch Nicaraguaanse muurschildering. Het ontwerp zal gebaseerd worden op tekeningen die de leerlingen maakten rond het thema Millenniumdoelen, vooral doel 2, “alle kinderen naar school”. Samen met de kinderen zal Tania in een week tijd de muur voorzien van een kleurrijk kunstwerk.

Tania werkt in Nicaragua als kunstenares en heeft veel ervaring in het maken van muurschilderingen, een veel voorkomende kunstvorm in Nicaragua. Ze is in Nijmegen op uitnodiging van de Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya (SSNM), die invulling geeft aan de band met Masaya.

De inmiddels ruim tien muurschilderingen die de afgelopen twintig jaar in Nijmegen zijn gerealiseerd zijn een tastbaar bewijs van de levendige band tussen de twee steden. Naast het ondersteunen van uitwisselingen helpt de SSNM de bevolking van Masaya hun levensomstandigheden te verbeteren via kleine ontwikkelingsprojecten en geeft de stichting in Nijmegen voorlichting over Masaya en ontwikkelingswerk in het algemeen.
Provincie:
Tag(s):