dinsdag, 16. juni 2009 - 9:20

Nicolette van Dam maakt musicaldebuut

Actrice en presentatrice Nicolette van Dam zal vanaf begin augustus gedurende 3 weken in de rol kruipen van Juf Darbus in de familie-hitmusical High School Musical. Zij vervangt in deze weken actrice Margo Dames en maakt hiermee haar musicaldebuut.

'Ik vind het een waanzinnige uitdaging om de excentrieke dramadocente Juf Darbus te spelen in een van de grootste musicalhits op dit moment', aldus Nicolette. High School Musical is deze zomer te zien in o.a. Amsterdam, Rotterdam en vanaf 5 augustus voor 3 weken in het Beatrix Theater in Utrecht.

Nicolette van Dam werd bekend in 2004 door haar rol als Bionda in de televisieserie Zoop. Vervolgens speelde zij hoofdrollen in verschillende speelfilms waaronder Zoop in Afrika, Zoop in India, Zoop in Zuid-Amerika en Kabouter Plop in de Grote Stad. Voor haar rol in Zoop in India werd Nicolette in 2006 genomineerd voor een Gouden Kalf. Verder was ze op televisie onder andere te zien in series Baantjer, Van Speijk en Voetbalvrouwen. Naast acteren presenteerde Nicolette diverse televisieprogramma's waaronder MTV's Pimp my Room, De Bloemenstal, Superster The Familiy Battle, Jetix Studio en Ik Wed Dat Ik Het Kan. Voor RTL 4 presenteert zij momenteel de Achmea Kennis Quiz en Wie Kent Nederland.
Categorie:
Tag(s):