vrijdag, 3. juli 2009 - 0:38

Niet van verlof teruggekeerde oplichter aangehouden

Ermelo

De politie op de Veluwe heeft donderdagochtend 2 juli in alle vroegte, mede dankzij de inspanning van slachtoffers, in Ermelo een 38-jarige Groninger aangehouden. De man is veroordeeld voor meerdere oplichtingzaken en was na verlof niet teruggekeerd naar de Penitentiaire Inrichting waar hij verbleef voor het uitzitten van zijn straf.

De politie sluit niet uit dat hij in de tijd dat hij niet gedetineerd was, weer slachtoffers heeft gemaakt. Eventuele gedupeerden kunnen aangifte doen bij de plaatselijke politie.

De politie Noord- en Oost-Gelderland heeft naar aanleiding van tips van slachtoffers en van de politie Groningen, de afgelopen dagen een uitgebreid onderzoek ingesteld naar een 37-jarige Groninger. De man was eind mei 2009 niet teruggekeerd van verlof uit de Penitentiaire Inrichting in Middelburg waar hij een straf uitzat voor oplichting.

De man stond sindsdien landelijk gesignaleerd, maar heeft zich op diverse locaties in het land opgehouden om zo uit handen van de politie te blijven.
Deze week kreeg de politie Noord- en Oost-Gelderland mede dankzij de inspanning van slachtoffers en de politie Groningen zicht op het feit dat de verdachte mogelijk ergens op de Veluwe verbleef.

Na diverse zoekacties kon hij donderdagochtend rond 04.00 uur op een camping in het buitengebied van Ermelo worden aangehouden. Hij is ingesloten in het cellencomplex in Apeldoorn, waarna hij naar een Penitentiaire Inrichting wordt overgebracht om zijn resterende straf verder uit te zitten.

De politie vermoedt dat de man in de periode dat hij niet gedetineerd was, mogelijk weer mensen gedupeerd heeft. Slachtoffers kunnen bij hun plaatselijke politie aangifte doen.
Provincie:
Tag(s):