zaterdag, 21. november 2009 - 21:33

Nieuw bestuur Jongerenraad Drenthe (JRD)

Regio

Elk jaar wordt er voor de Jongereraad Drenthe een nieuw bestuur gekozen.

Tijdens de algemene leden vergadering is Joan Frances van de Poll uit Havelte gekozen tot voorzitter (zij was het afgelopen jaar secretaris), Lillian Dekker uit Meppel is gekozen tot vice-voorzitter, Wybe Wildenbeest uit Assen als secretaris. En Laura Hamming uit Meppel gaat zich inzetten als penningmeester van de raad. Het nieuwe dagelijks bestuur is de komende anderhalf jaar het gezicht van de JRD naar buiten. De JRD stelt in december een werkplan op, waarin de koers voor de komende periode staat. Dit alles om de jongeren in Drenthe zo goed mogelijk te vertegenwoordigen en te betrekken bij de provinciale politiek.

Na afloop waren er nog warme woorden en goede tips van de oude voorzitter, Nienke Kruit, die verzekerd is dat haar raad in goede handen is.

Op 2 december zal een afvaardiging van het bestuur jureren bij de ‘Richard Kraijck foundation’ in Hoogeveen. Ook is de JRD weer uitgenodigd om te jureren in het Lagerhuis debat. In mei zal er RTV Debat bij de heren in kwestie zijn. En zo zijn er natuurlijk verschillende activiteiten (zie website).

Door het vertrek van enkele JRD leden is de jongerenraad op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. Iedere Drentse jongere die geïnteresseerd is, kan een keertje langskomen bij een vergadering van de JRD in het provinciehuis. Meer informatie over de Jongerenraad Drenthe is te vinden op www.jongerenraaddrenthe.nl
Provincie:
Tag(s):