vrijdag, 29. mei 2009 - 15:27

Nieuw CBS-kantoor in Heerlen gereed

Heerlen

BAM Utiliteitsbouw heeft vrijdag het nieuwe kantoor van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Heerlen opgeleverd. Het kantoor is ontwikkeld door IPMMC Vastgoed in samenwerking met LSI project investment en wordt 22 juni opgeleverd aan huurder CBS. ING Real Estate treedt op als eindbelegger.

Het kantoor is ontworpen door Meyer en Van Schooten Architecten uit Amsterdam en bestaat uit een stervormig gebouw met vijf kantoorvleugels, gelegen rond een atrium. Een glazen cilinder in het atrium geeft de exacte positie aan van de oude mijnschacht van de Oranje-Nassau I mijn. De beglazing van de kantoorvleugels is zo gescreend dat daarin de aardlagen tot uitdrukking komen.

Het nieuwe CBS-kantoor is het eerste utiliteitsgebouw, dat is aangesloten op het Mijnwater-project dat in de Oranje-Nassau mijnen wordt gerealiseerd. Hiervoor wordt water in de oude mijngangen gebruikt voor het verwarmen en koelen van woningen en gebouwen.

Het kantoor omvat 22.000 m² BVO en telt 296 parkeerplaatsen onder het gebouw. Het project is in slechts 29 maanden ontwikkeld en gerealiseerd.
Provincie:
Tag(s):