vrijdag, 16. januari 2009 - 13:19

Nieuw Thialf kost 150 miljoen

Heerenveen

Het nieuwe Thialf komt naast de A-32, kost 150 miljoen euro en heeft ruimte voor 18.000 toeschouwers. Althans, zo luidt de presentatie welke vrijdagochtend op het Heerenveense gemeentehuis plaatsvond.

Thialf heeft een stadion nodig om de concurrerend te kunnen blijven en haar A-status in de toekomst te waarborgen. Om dit te bereiken is een heel nieuw ontwerp door stadbouwkundige Ashok Bhalotra bedacht. Het bijzondere ontwerp wordt 25-30 meter hoog en krijgt twee 400 meter banen boven elkaar. Tevens word het dak voorzien van zonnecollectoren.

In de komende maanden zullen diverse partijen in de schaatswereld van gedachten wisselen om Thialf tot een stadion met een bijzondere uitstraling, een landmark, koploper in techniek, innovatie, kennis, energieverbruik en duurzaamheid te maken.

In 2011 gaan Thialf, de gemeente Heerenveen, Provincie Friesland, Sportstad Heerenveen en de KNSB (Koninklijke Nederlandse Schaatsbond) participeren doormiddel van een Go/No Go plan, om te kijken of het ontwerp wel of niet door zal gaan. Als alles goed verloopt, zal het ontwerp rond 2015/2016 klaar zijn.
Provincie:
Tag(s):