maandag, 5. oktober 2009 - 8:40

Nieuw thuis voor vier keer ter dood veroordeelde hond

Amsterdam

De 8 jaar oude Amsterdamse American Staffordshire terriër Ruby die anderhalf jaar lang in een opslag zat en tot vier keer toe een euthanasieadvies kreeg, heeft eindelijk weer geluk in haar leventje dank zij de Officier van Justitie in Amsterdam die haar ter adoptie gaf aan de coördinator van de Werkgroep Hulp Inbeslaggenomen Honden.

Ruby was dit jaar regelmatig in het nieuws omdat zij lange tijd angstig en geïsoleerd in een opslag zat en daar op afgerekend dreigde te worden.

Nadat Ruby in maart eindelijk vrijkwam na een periode van herstel bij Martin Gaus en zij geslaagd was voor de levenstest, zaten zij en haar maatje Oscar nog geen maand later opnieuw in de opslag omdat de eigenaar de honden niet langer onder controle had.

Als reactie daarop verzocht de Werkgroep in een brief aan de Officier ernstig te overwegen om uit gevoel voor rechtvaardigheid de beide honden te herplaatsen in plaats van te doden.

De Werkgroep vindt het bijzonder lovenswaardig dat deze Amsterdamse Officier beide honden uiteindelijk een kans op herplaatsing gaf en hoopt dat Justitie ook elders vaker bereid zal zijn onbekwame eigenaren aan te pakken en honden een kans op herplaatsing te geven.

Ruby heeft het in haar nieuwe thuis erg naar haar zin en is lief en sociaal naar de andere huisgenoten en het bezoek.

Via de link http://www.youtube.com/watch?v=rjMW3z07jkM is een korte film te zien hoe Ruby het nu heeft. Oscar wacht in dierenthuis Alkmaar nog op een nieuwe verantwoordelijke baas die het geen bezwaar vindt dat hij op straat een aanlijn- en muilkorfgebod heeft.
Provincie:
Tag(s):