maandag, 29. juni 2009 - 17:14

Nieuw toeristisch concept in Zuiddorpe

Terneuzen

HilversumBest Producties heeft in opdracht van de gemeente Terneuzen een geheel nieuwe multimediale presentatie voor toeristen en bezoekers ontwikkeld. Voor de pilot van het concept is Zuiddorpe gekozen.

De première van Beleef mooi Zuiddorpe! vindt plaats op woensdag 1 juli in Restaurant Onder de Linden (Zuiddorpe), waarna burgemeester Lonink en wethouder Van Waes het eerste exemplaar in ontvangst zullen nemen.De presentatie is multimediaal, interactief en geheel toegesneden op de huidige technische mogelijkheden.

Aan de hand van een routebeschrijving maakt de bezoeker een wandeling, waarbij hij op gemarkeerde plaatsen met zijn mobiele telefoon informatie kan opvragen. Via de display van de telefoon krijgt hij een filmpje te zien waarin een verteller — meestal een dorpsbewoner - tekst en uitleg geeft over wat de bezoeker ziet. Dat kan een huis, een monument, een straat, een stukje geschiedenis zijn of een smeuïg streekverhaal. Inwoners uit de kern zelf doen het woord en voeren de bezoeker mee langs allerlei bezienswaardigheden. De filmpjes kunnen ook gedownload worden op een MP3-speler en er is daarnaast een dvd die via de tv of pc afgespeeld kan worden. De filmpjes worden ook opvraagbaar via de website van de gemeente.

Om een bezoek aan de streek aantrekkelijker te maken en een krachtige impuls te geven aan de bevordering van het toerisme, heeft de gemeente Terneuzen de ontwikkeling van het concept ondersteund en er financieel aan bijgedragen. Ook de VVV is uitdrukkelijk bij Beleef mooi Zuiddorpe! betrokken.

De multimediale presentatie past in het thematiseringstraject voor de kleine kernen van de gemeente, met het doel de uitstraling ervan te bevorderen. Het is dan ook de bedoeling dat na de pilot van Zuiddorpe meer kernen volgen.
Provincie:
Tag(s):