donderdag, 5. maart 2009 - 11:22

Nieuw voertuig voor ongevallendienst

Leeuwarden

Medewerkers van Het Bureau Verkeers Ongevallenanalyse (VOA) van de politie Fryslân, hebben woensdagmiddag de eerste van de drie nieuwe voertuigen gepresenteerd. De heer Dirk Anema gaf tekst en uitleg over de mogelijkheden van het voertuig.

Bij een ernstig ongeval rukken de medewerkers van de ongevallendienst uit. Er wordt ter plaatse onderzoek gedaan naar het ongeval. Bij een complex ongeval met meerdere voertuigen, ernstig letsel of een ongeval met dodelijke afloop wordt het team ingeschakeld.

In het "oude" voertuig moesten ze nog foto’s maken vanaf het dak van het VOA voertuig. Nu wordt er een hijdraulische mast naar buiten geschoven, met daarop een tweetal lampen en een fotocamera bevestigd. Deze camera kan vanuit het VOA voertuig door middel van een laptop worden bediend. Scherpstellen, inzoomen en opslaan behoort tot de mogelijkheden.

Door de schijnwerpers op het nieuwe voertuig, zijn de mensen van de VOA, niet meer afhankelijk van de medewerkers van de brandweer om een locatie bij een ongeval te verlichten.
Provincie:
Tag(s):