dinsdag, 17. februari 2009 - 13:13

Nieuwe arrestaties liquidatie-zaak Apeldoorn

Apeldoorn

Het rechercheteam dat de moord op de Apeldoorner Gert Nijkamp onderzoekt, heeft dinsdagochtend 17 februari opnieuw twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man en een 26-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Apeldoorn. Dit heeft de politie dinsdag 17 februari laten weten.

Ze worden beiden verdacht van betrokkenheid bij de moord op Nijkamp. In het uitgebreide recherche-onderzoek naar deze moord, werd in november 2008 ook al een 24-jarige verdachte in Zutphen aangehouden. Hij zit in voorlopige hechtenis.

Tegelijk met deze verdachte, werden diezelfde dag nog een man en een vrouw aangehouden. Zij werden kort daarop weer op vrije voeten gesteld. Eind januari van dit jaar werd een 26-jarige Apeldoorner opgepakt, eveneens wegens betrokkenheid bij de moord. Ook hij zit in voorlopige hechtenis.

Met inbegrip van de twee aangehouden verdachten van hedenochtend, zitten thans drie mannen en één vrouw vast, allen voor betrokkenheid bij de moord op Gert Nijkamp. Gert Nijkamp werd op 21 juni 2007 bij de basisschool Berg en Bos in Apeldoorn door een scooterrijder met een vuurwapen omgebracht.
Provincie:
Tag(s):