woensdag, 15. april 2009 - 20:38

Nieuwe attractie op buslijn 44 moet inwoners de auto uit krijgen

Zuidlaren

Vrijdag 24 april stopt buslijn 44 voor het eerst bij zwembad Aqualaren in Zuidlaren. Daarom organiseert het OV-bureau Groningen Drenthe in samenwerking met Aqualaren en de gemeente Tynaarlo een spetterende actie. Busreizigers die de bonnen uit de actiefolder meenemen hoeven niet te betalen voor hun buskaartje en kunnen gratis het zwembad in! Het OV-bureau gaat de actiefolders huis-aan-huis verspreiden in het gebied langs de buslijn (De Groeve, Zuidlaren, Tynaarlo en Vries).

De nieuwe bushalte bij Aqualaren wordt 24 april in gebruik genomen door wethouder Harm Assies. Door deze aantrekkelijke bestemming toe te voegen aan de route, wordt gebruik van het openbaar vervoer gestimuleerd. Naar het zwembad? Winkelen in Vries, Tynaarlo, Zuidlaren of Hoogezand? Lijn 44 stopt er elk uur voor de deur. Zo kan je de auto eens laten staan!

Ook nu al rijdt lijn 44 van Vries via Tynaarlo, Zuidlaren en De Groeve naar Hoogezand en terug, maar veel inwoners weten niet van het bestaan af. Daar willen het OV-bureau Groningen Drenthe en de gemeente Tynaarlo graag verandering in brengen, want lijn 44 is misschien wel de snelste verbinding tussen de dorpen in de gemeente met aansluitingen naar Groningen en Assen.
Provincie:
Tag(s):