zaterdag, 24. oktober 2009 - 11:09

Nieuwe bluskleding

Terneuzen

De brandweer van de gemeenten Sluis en Terneuzen en de bedrijfsbrandweer van Dow Terneuzen slaan de handen ineen. Na een gezamenlijke aanbesteding, gaan ze nu over tot de gezamenlijke aanschaf van nieuwe bluskleding.

Op maandag 26 oktober om 11.00 uur ondertekenen burgemeester Jan Lonink, burgemeester Jaap Sala en Roel Adriaansens, Responsible Care leader van Dow de koopovereenkomst en wordt het nieuwe bluspak gepresenteerd.

In totaal worden 400 stuks bluskleding besteld; 100 voor de brandweer Sluis, 250 voor de brandweer Terneuzen en 50 voor de bedrijfsbrandweer van Dow Terneuzen. De bluskleding voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen en aan de laatste Europese norm. Kwalitatief goede kleding is van groot belang voor brandweerlieden om hun werk verantwoord en veilig te kunnen uitvoeren.

De leverancier van deze bluskleding (merk Bristol) is de firma Mekkey.De bluskleding is vooraf door in totaal acht brandweerlieden verdeeld over de drie korpsen uitgebreid getest en vergeleken. De kleding is zwart met rode accenten. De functionele herkenbaarheid van de leidinggevende personen is uitgevoerd door middel van gekleurde schouderstukken conform de nieuwe richtlijn van de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg & Rampenbestrijding (NVBR).

Naast brandwerend is de nieuwe kleding ook reflecterend, waardoor er bij werkzaamheden op of aan de openbare weg geen veiligheidsvest gedragen hoeft te worden.

De nieuwe pakken worden naar verwachting medio januari 2010 geleverd en in gebruik genomen. Met de aanschaf van de pakken is een bedrag van zo’n 300.000 euro gemoeid. Bij normaal gebruik wordt bluskleding afgeschreven in 7 jaar.
Provincie:
Tag(s):