vrijdag, 13. februari 2009 - 10:44

Nieuwe Honda Insight op Autosalon van Genève

ASIMO, Honda’s robot met menselijke trekjes, stelt op de Autosalon van Genève de Honda Insight voor aan het Europese publiek. Honda neemt ook het conceptmodel van de sporthybride CR-Z en de waterstofauto FCX Clarity mee naar de Geneefse Palexpo-hallen. Op de Zwitserse autobeurs maakt Honda de verkoopprijzen bekend van de Insight, die op 4 april in de Nederlandse showrooms staat.

De geheel nieuwe en aerodynamisch vormgegeven hybrideauto Honda Insight heeft een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 4,4 liter per 100 kilometer met een CO2-uitstoot van 101 gram per kilometer.
Een snelheidsmeter met wisselende achtergrondkleur maakt deel uit van de coachingfunctie die de bestuurder motiveert om brandstof te besparen. De scorefunctie biedt over een langere periode feedback over de rijtechniek van de bestuurder door middel van een grafisch weergegeven plantje. Dit plantje groeit met de tijd als de bestuurder zichzelf een vloeiende rijstijl aanleert die de brandstofefficiëntie vergroot. De aantrekkelijke scorefunctiedisplay maakt het eenvoudig en leuk om zuinig te (leren) rijden.

In de Insight ondersteunt een compacte elektromotor van 14 pk de 1.3 i-VTEC-benzinemotor van 88 pk bij onder meer acceleraties. Tijdens het remmen en bij snelheidsvermindering doet de elektromotor dienst als dynamo.

De Honda Insight is een volwaardige gezinsauto, die plaats biedt aan vijf personen en hun bagage. Hij is voorzien van een royale bagageruimte met een inhoud van 408 liter. Als de achterbankleuning is neergeklapt ontstaat er een 1.017 liter grote kofferruimte.
Categorie:
Tag(s):