dinsdag, 16. juni 2009 - 20:51

Nieuwe Jaguar XF en XK bij Jaguar Centra

Jaguar presenteert de nieuwe modelgeneraties van de Jaguar XF en XK nu bij de dertien Regionale Jaguar Centra. Deze auto’s, van modeljaar 2010, zijn in detail verfijnd en beschikken over zeer indrukwekkende nieuwe motoren.

De topversies, de XFR en XKR, hebben een 510 pk sterke supercharged 5.0 liter V8 benzinemotor, terwijl de XF een geheel nieuwe 3.0 liter V6 dieselmotor heeft gekregen die de absolute top betekent op het gebied van prestaties, raffinement en een lage uitstoot.

“De nieuwe modellen van Jaguar stralen niet alleen enorm veel dynamiek uit, ze geven ons ook extra veel vertrouwen in de toekomst�, aldus Guido Pot, Sales & Marketing Manager van het nieuwe importbedrijf Jaguar Land Rover Nederland. “Het zijn ronduit spectaculaire auto’s, die in alles de nieuwe designtaal van Jaguar uitstralen. Wij zeggen niet voor niets: ‘This is the new Jaguar.’ Ik nodig iedereen uit om de auto’s nu van dichtbij te komen bekijken, wat kan bij de dertien Regionale Jaguar Centra in Nederland.�

XF groot succes
De Jaguar XF is een groot succes. De auto, die een stijlbreuk met de vroegere, meer traditioneel gelijnde modellen van Jaguar belichaamt, mag zich in een grote populariteit verheugen en trekt veel belangstelling van zowel bestaande als nieuwe Jaguar-rijders. De bestverkochte uitvoering is die met de stille en krachtige zescilinder dieselmotor, die nu is opgevolgd door twee geheel nieuwe versies met een inhoud van drie liter en vermogens tot 275 pk. Nog indrukwekkender is de trekkracht die tot 600 Nm beloopt.

De XF is ook leverbaar met een 3.0 V6 benzinemotor (238 pk) en een 5.0 liter V8 (385 pk) in een groot aantal onderscheidende uitvoeringen. Nieuw is de zeer exclusieve XF Portfolio, die als uitbreiding in het gamma is opgenomen en die zelfs boven de XF Luxury en XF Premium Luxury is gepositioneerd. De Portfolio kenmerkt zich onder meer door lederen bekleding met dubbele contrasterende stiksels, Premium hemelbekleding Jaguar Suedecloth, hoogpolige vloermatten met contrastrand, een ruimere keuze uit de fraaiste bekledingskleuren en verwarmbare stoelen met koelfunctie.

XK krachtiger en nog verder verfijnd
De nieuwe XK biedt meer vermogen, nog hogere prestaties en extra geavanceerde technologie. De nieuwe XK maakt onmiddellijk indruk met zijn geheel nieuwe 5.0 liter V8 motor, die liefst 385 pk sterk is. Verder geven het adembenemende exterieurdesign, een nieuw interieur en de nog luxueuzere Portfolio uitvoering de nieuwe XK zijn bovengemiddelde aantrekkingskracht. In de XK staat de bestuurder centraal; hij wordt omringd door vernieuwende concepten als de veelgeprezen JaguarDrive Selectorâ„¢. Prestaties gaan in de nieuwe XK vergezeld met nog meer luxe dan voorheen.

R-modellen XFR en XKR voor hoogste prestaties
De nieuwe Jaguar XFR en XKR vormen samen de sportieve top van het Jaguar-gamma. Waar de XFR als de ultieme sport saloon mag worden beschouwd, is de XKR een sportauto van ongekende klasse. Beide modellen zijn uitgerust met een geheel nieuwe 5.0 liter V8 motor met supercharger. Deze stuwt het vermogen op naar liefst 510 pk. Bijzonder is dat deze uiterst fraai gelijnde auto zijn fenomenale prestaties koppelt aan een zeer goede alledaagse bruikbaarheid en weldadig comfort
Categorie:
Tag(s):