woensdag, 14. januari 2009 - 13:18

Nieuwe lijndienst Ryanair naar Bristol

Eindhoven

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft vandaag bekend gemaakt een nieuwe lijndienst tussen Eindhoven en Bristol te openen. Daarmee vliegt Ryanair vanaf 31 maart naar in totaal tien bestemmingen vanaf Eindhoven Airport.

Daarmee breekt Ryanair een stilte van ruim 17 maanden. Toen werd de laatste nieuwe bestemming aankondigd in Eindhoven. In augustus 2007 kwam de verbinding naar Valencia op de lijst van bestemmingen van de tweede luchthaven van Nederland. Ruim een jaar later verdween de bestemming wegens onenigheid tussen Ryanair en de Spaanse autoriteiten.

Eerder gaf Ryanair ook aan niet meer te willen investeren in Eindhoven, door de vliegtaks.

“We zijn erg blij dat Ryanair doorgaat met investeren in Zuidoost Brabant in deze moeilijke tijd. Zeker na een jaar van relatieve stilte�, aldus Joost Meijs, Algemeen Directeur van Eindhoven Airport. “Dit zal zeker een positief effect hebben op de ontwikkeling van onze regio. De nieuwe route naar Bristol zal 40.000 passagiers per jaar opleveren waarvan een kwart zakelijke passagiers zijn waardoor deze route ook nog eens prima aansluit bij de Brainport gedachte. Overigens past de nieuwe route binnen de regionale afspraken.�
Provincie:
Tag(s):