vrijdag, 16. januari 2009 - 12:28

Nieuwe smaakmakende groente uit knoflookbol

Grootebroek

Gourmet brengt een nieuwe groente op de markt: Knoflookstengels. Het zijn frisgroene stengels met een subtiele knoflooksmaak. Ze ruiken heerlijk en smaken verrassend lekker in talloze gerechten. Knoflookstengels groeien als knoflookbloem boven de grond. De groene stengels worden bij een lengte van circa 20 cm geoogst en zijn direct klaar voor gebruik in de culinaire keuken.

Knoflookstengels zijn geheel te gebruiken. Alleen even afspoelen en fijnsnijden en ze zijn klaar om te verwerken. Je kunt ze roerbakken, grillen en stoven. Ze geven tijdens de bereiding een lekkere, subtiele smaak aan vlees, kip en vis. Je kunt ze ook als aromatisch groentegerecht serveren. Rauw versnipperd in salades, soepen en sauzen geven ze een pittige knoflookbite.

Qua smaak zijn twee stengels ongeveer gelijk aan 1 teentje knoflook. Naast een lekker aroma hebben knoflookstengels ook een kleurrijk uiterlijk. Kortom de knoflookstengel biedt veel culinaire en decoratieve mogelijkheden. Knoflookstengels hebben nog een voordeel. Door de milde smaak geven ze minder geur na gebruik.
Categorie:
Tag(s):