woensdag, 20. mei 2009 - 21:51

Nieuwe voertuigen voor brandweerposten Midden-Drenthe

Beilen

Op woensdag 20 mei werden vier nieuwe brandweervoertuigen door de leveranciers afgeleverd bij het gemeentehuis in Beilen. Burgemeester Jan Broertjes nam de sleutels in ontvangst en droeg ze vervolgens over aan de vertegenwoordigers van de posten in Beilen, Smilde en Westerbork.

Drie van de vier voertuigen zijn bedoeld als ondersteunend- en veiligheidsvoertuig bij incidenten. Deze voertuigen zijn voorzien van toevoerslangen die in korte tijd kunnen zorgen voor aanvoer van water over een afstand van 200 meter. Het voertuig van Smilde is tevens uitgerust met apparatuur om bij waterongevallen te kunnen assisteren. Ook krijgt de brandweerpost Smilde een motorspuitaanhanger tot haar beschikking. Deze aanhanger wordt ondersteunend ingezet bij de watervoorziening. Het voertuig van Beilen wordt aanvullend gebruikt voor het doen van metingen bij het vermoeden van het vrijkomen van gevaarlijke stoffen.

Het vierde voertuig is bedoeld voor de dagelijkse logistieke en technische ondersteuning van de regionale brandweerposten en wordt in samenwerkingsverband gebruikt door de gemeenten Assen en Midden-Drenthe.
Provincie:
Tag(s):