zaterdag, 7. maart 2009 - 13:43

Nieuwe voertuigen voor Utrechtse Brandweer

Utrecht

Brandweer Utrecht heeft vier nieuwe Tankautospuiten (TAS) in gebruik genomen. De overdracht van de wagens aan de posten De Meern, Zuilen, Vleuten en Leidsche Rijn vond zaterdag plaats tijdens de feestelijke heropening van de verbouwde post De Meern.

Met een grondige opknapbeurt van de 1e verdieping van de post, beschikken de 40 vrijwillige incidentbestrijders uit De Meern weer over een moderne ontspanningsruimte, keuken en instructielokaal. Brandweer Utrecht heeft gekozen voor Mercedes Artego voertuigen. De indeling van de tankautospuiten is in nauw overleg met de eindgebruikers, de incidentbestrijders, gemaakt.

Hierdoor is een zeer gebruiksvriendelijk en innovatief brandweervoertuig ontstaan. De nieuwe tankautospuiten zijn uitgerust volgens de laatste richtlijnen en voorzien van het nieuwe digitale routenavigatiesysteem CityNav. Hierbij komen de meldingen vanuit de centrale meldkamer direct op het voertuig binnen en berekent de computer de route automatisch naar het incident. Dit levert een tijdswinst op, omdat er niet meer een route moet worden ingevoerd en opgezocht.

De voertuigen zijn speciaal ontwikkeld voor inzet binnen de stad Utrecht. Dit zijn andere dan in landelijke gebieden gebruikte voertuigen die langer en breder zijn en een grotere draaicirkel hebben. Hierdoor is het mogelijk om door de nauwe straatjes van de binnenstad van Utrecht te manoeuvreren.
Provincie:
Tag(s):