woensdag, 28. januari 2009 - 14:04

Nieuwe website voor jongeren in Almere

Almere

Vanaf vrijdag 30 januari kunnen Almeerse jongeren tussen de 12 en 23 jaar terecht op de website www.jonginalmere.nl voor informatie over onderwerpen zoals gezondheid, cultuur, onderwijs, sport, seks en uitgaan in Almere is hier te vinden.

De site biedt naast algemene informatie ook verwijzingen naar die organisaties die actief zijn op een onderwerp.

Lancering
De website gaat op vrijdag 30 januari officieel live. Tijdens de lunchpauze van scholengemeenschap Echnaton geeft Johanna Haanstra – wethouder Jeugd- het officiële startsein.

Speciale gast die dag is stadsrapper TNT, die speciaal voor de lancering van de website een track heeft geschreven. In de daarop volgende week bezoekt het ‘jongin promoteam’ nog een aantal middelbare scholen: op maandag 2 februari het Buitenhout College, op woensdag 4 februari de Meergronden en tot slot op vrijdag 6 februari het Helen Parkhurst.

Ook tijdens deze bezoeken vinden optredens plaats van TNT en een capoeira-groep.

Vragen stellen
Naast algemene informatie en verwijzingen kunnen jongeren via jonginalmere.nl allerlei vragen stellen aan een schooldokter of jongerencoach. Deze vragen worden beantwoord door een jongerenmaatschappelijk werker van Zorggroep Almere of door de schoolarts/schoolverpleegkundige van de GGD. Om ervoor te zorgen dat jongeren de website vaker bezoeken, heeft jonginalmere.nl ook nieuwtjes, een uitgebreide agenda, YouTube-filmpjes en spelletjes.

Jongerenredactie
Jonginalmere.nl heeft een eigen redactie. De redactieraad bestaat uit redacteuren die afkomstig zijn van de betrokken organisaties zodat zij zelf hun informatie op de website kunnen onderhouden.

De eindredacteur zorgt ervoor dat de informatie klopt en actueel is en dat Almeerse organisaties informatie blijven aanleveren.
Sinds een paar weken is er nu ook een Jongerenredactieraad, die inmiddels uit elf jongeren bestaat. Deze jongeren gaan zelf stukken schrijven en redigeren, foto’s/filmpjes maken, en op de site plaatsen.

Jongin landelijk
Jonginalmere.nl is een initiatief van de gemeente Almere, Bibliotheek Almere en de GGD. Het landelijke project Jongin is ontwikkeld door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Op dit moment zijn er 15 gemeenten met een Jongin-website en binnenkort komen daar nog eens 40 gemeenten bij.
Provincie:
Tag(s):