maandag, 16. november 2009 - 12:31

Nieuwe woningen bij Vinkeveense Plassen

Vinkeveen

Wonen aan of dichtbij het water. Voor velen is dat de ultieme woonwens. Toch is die woondroom te realiseren. Westhoek Wonen ontwikkelt 18 woningen bij de Vinkeveense plassen aan de Prins Bernhardlaan in Vinkeveen.

Onlangs werd de eerste paal geslagen, de start van een nieuwbouwproject met een bijzondere architectuur en een grote gevarieerdheid in woningtypen.

De diversiteit in woningtype is groot bij dit kleine nieuwbouwproject. Er worden koopwoningen, huurappartementen en huureengezinswoningen gebouwd, achttien woningen in totaal. Daarom zullen zowel starters, senioren als gezinnen vanaf begin 2011 met veel plezier wonen op deze fraaie locatie. De woningen hebben bovendien een bijzondere architectuur, die rekening houdt met de ligging aan de plas aan de ene kant en met de bestaande architectuur van het dorp aan de andere kant.

Op dinsdag 10 november startte het project officieel. Wethouders Jan van Breukelen en Bram Rosendaal van de gemeente De Ronde Venen, Tom Burgers, directeur van Westhoek Wonen, Guido Scholtens directeur van Scholtens Groep en twee toekomstige bewoners sloegen met vereende krachten de eerste paal. Met zijn zessen trokken zij aan de touwen van een oude heistelling en verrichtten daarmee de officiële starthandeling.

Bram Rosendaal, wethouder Ruimtelijke Ordening is blij dat er weer gebouwd wordt in Vinkeveen. “De nieuwe woningen zullen ruimte geven op de krappe woningmarkt, iets wat de doorstroming ten goede komt. Dat hebben we hard nodig. Bovendien is dit een stimulans voor de economie".
Provincie:
Tag(s):