zondag, 7. juni 2009 - 20:03

Nieuwe woonvorm voor mensen met autisme

Zwolle

Op vrijdagmiddag 5 juni is de vestiging Oldeneelallee van de RIBW IJssel-Vecht officieel geopend. In deze woonvorm is plaats voor 22 cliënten met een vorm van autisme. Zij hebben elk een eigen appartement ter beschikking.

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig en ondersteunt de cliënten bij het structureren van hun dagelijks leven, het huishouden en het invullen van hun dagbesteding.

Een aantal van deze cliënten woonde eerst in een woonvorm in Zwolle-Noord, waar men met z’n drieën een eengezinswoning deelde. De verhuizing naar deze nieuwe woonvorm betekent een flinke vooruitgang voor hen.

“Ik woon hier met veel plezier. Hier heb ik veel meer privacy en rust�, vertelt Peter, één van de cliënten. “Dat bevalt me heel goed. En als ik behoefte heb aan gezelschap ga ik naar de groepsruimte. Daar is vaak wel iemand aanwezig, met wie ik een gesprekje kan aanknopen. Ook worden hier veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd, waar je aan mee kunt doen als je dat wilt. En natuurlijk is er altijd iemand van de begeleiding aanwezig�.

Wethouder Dannenberg verrichtte de opening samen met Egbert Gritter, directeur van de RIBW IJssel-Vecht en Eddy Veenstra, directeur van woningcorporatie SWZ. De wethouder benadrukte in zijn toespraak dat de gemeente Zwolle er een groot belang aan hecht dat er in Zwolle een woonplek is voor iedereen, dus ook voor mensen met een beperking.

Na de toespraken, was er een feestelijk moment vlakbij de vestiging Oldeneelallee. Daar werd vanaf het parkeerdek een groot aantal ballonnen losgelaten, in de kleuren van de RIBW IJssel-Vecht.
Provincie:
Tag(s):