maandag, 23. maart 2009 - 21:45

Nieuws gemeente Almere nu ook via Twitter

De gemeente Almere verspreidt haar nieuwsberichten sinds kort ook via Twitter.

De berichten zijn te vinden op Twitter.com/almere.

Twitter is een internetdienst waarbij gebruikers korte berichtjes publiceren. Hiermee gebruikt de gemeente weer een nieuw kanaal om nieuws te verspreiden. Almere is de eerste gemeente op Twitter. Inmiddels hebben andere gemeenten dat voorbeeld gevolgd.

Sinds een maand plaatst de gemeente Almere nieuwsberichten op Twitter, bij wijze van experiment. Inmiddels volgen ruim zeventig mensen het Almeerse gemeentenieuws.

Twitter.com/almere
De gemeente Almere plaatst alle evenementen, nieuws van de gemeente en van de gemeenteraad die zij via almere.nl verspreidt, ook op Twitter: http://twitter.com/almere. In de toekomst zal de gemeente ook mooie plekken en nieuwsfeiten als foto publiceren.

Eerder startte de gemeente al met diverse rss-feeds, te vinden op almere.nl/rss, en de Hyvespagina gemeentealmere.hyves.nl. De gemeente Almere wil haar nieuws via zoveel mogelijk verschillende kanalen aanbieden.

Tweets
Met Twitter zenden gebruikers tekstberichten, zogenaamde “tweets�, van maximaal 140 karakters lang de wereld in. Deze tweets worden getoond op de gebruikerspagina en bij andere gebruikers die hebben opgegeven deze te willen ontvangen.

Zo kunnen gebruikers alle informatie die ze willen zien, op één plek verzamelen. De basisvraag van de dienst is "waar ben je nu mee bezig?". Via Twitter kunnen mensen elkaar online volgen, via de computer of de mobiele telefoon.

Aanmelden
Om de tweets van de gemeente Almere te volgen, kunt u zich aanmelden op twitter.com. Na aanmelding kunt u direct ‘twitteren’ De berichten zijn te vinden op Twitter.com/almere.
Provincie:
Tag(s):