zondag, 23. augustus 2009 - 21:21

NK fietskoerieren groot succes

Groningen

Zaterdag 22 augustus vond het NK voor fietskoeriers plaats in Groningen. Dit jaar georganiseerd door Cycloon fietskoeriers, de Groningse afdeling van het ook in Arnhem en Zwolle gevestigde bedrijf bestond dit jaar 10 jaar. Ter ere van het tienjarige bestaan van deze ‘stedelijke werveling’ waren er op het Zernikecomplex verschillende wedstrijden.

Met een knipoog naar het credo ‘er gaat niets boven Groningen’ was het thema ‘Hemels’ een uitstekend gekozen naam voor het evenement.

Er werden wedstrijden gehouden in verschillende onderdelen, zoals bikepolo, sprints en de mainrace. In de mainrace wordt het dagelijks werk van de fietskoerier nagebootst.. Zo’n 65 deelnemers streden om deze felbegeerde titel en uiteindelijk bleek Dirk-Jan Haagsma van Cycloon Fietskoeriers uit Zwolle de slimste en sterkste. Bij de vrouwen bleek Ria Slegers van Parkstad Fietskoeriers uit Heerlen de beste. Op het sprintonderdeel zegevierden Enrico Liebe van Tour de Ville Eindhoven bij de mannen en wederom Ria Slegers bij de vrouwen. Het bikepolo-toernooi werd gewonnen door team Polotov uit Arnhem.

Het evenement was een groot succes. Er kwamen erg veel koeriers en andere belangstellenden op af, die genoten van het meedoen aan, en kijken naar de diverse wedstrijden. Menig toeschouwer was verbaasd over de snelheid waarmee de fietskoeriers de verschillende opdrachten tijdens de mainrace uitvoerden. In een tijd waarin duurzaamheid bij veel bedrijven hoog op de agenda staat, een uitstekende reclame voor het koerieren op de fiets!
Provincie:
Tag(s):