vrijdag, 1. mei 2009 - 13:19

Nog acht slachtoffers in het ziekenhuis

Apeldoorn

Tijdens een persconferentie maakte de burgemeester van Apeldoorn, Fred de Graaf, bekend dat er nog negen slachtoffers in het ziekenhuis liggen na het drama wat zich heeft afgespeeld op Koninginnedag. Van deze slachtoffers is er één inmiddels overleden en de toestand van een vrouw in is nog kritiek.

De overige slachtoffers, waarvan 2 kinderen, zijn stabiel of aan de betere hand. Twee slachtoffers hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten.

Een officiële herdenkingsdienst zal volgens de burgemeester aan het einde van volgende week plaatsvinden. Dit heeft te maken met o.a. 4 en 5 mei en de toestand van de slachtoffers.

De kruising Loolaan met de Zwolseweg is inmiddels weer vrijgegeven. Vele leggen bloemen vlak bij de plaats waar de meeste gewonden lagen en bij het monument 'De Naald' waar de auto tot stilstand kwam. Ook veel inwoners van Apeldoorn maken gebruik van de gelegenheid om het condoleanceregister in het Stadhuis te tekenen.

De burgemeester kondigde aan om een extern onderzoek naar het incident op de kruising Loolaan en Zwolseweg te laten plaatsvinden. Wie dit onderzoek gaat doen is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):