vrijdag, 6. februari 2009 - 14:46

Nominaties voor Walk of Fame 2009

Tilburg

De nominatieronde voor de Walk of Fame Tilburg 2009 heeft een stroom aan reacties opgeleverd. Tientallen Tilburgers hebben de moeite genomen een mede Tilburger te nomineren. De motivaties waren zeer divers: van personen die Tilburg op de kaart hebben gezet tot gepassioneerde vrijwilligers die zich al jarenlang inzetten voor de medemens. Maatschappelijk Verantwoorde ondernemers, paters, lokale beroemdheden, sporthelden, artiesten; in alle denkbare categorieën is wel een Tilburger gevonden die volgens zijn of haar mede-Tilburger een Walk of Fame tegel verdient.

Aan de speciaal samengestelde jury de moeilijke taak hier de 'gelukkigen' uit te selecteren. Van de dertig beschikbare tegels worden maar liefst vierentwintig tegels toegekend aan personen die iets goeds hebben gedaan. Het feit dat ook niet bekende stadsgenoten kans maken op een tegel, maakt deze Tilburgse Walk of Fame uniek in zijn soort.

Donderdag 19 maart zal de eerste tegel worden onthuld. Een spannend moment, want zowel het ontwerp van de tegel als degene die een tegel krijgt, worden streng geheim gehouden. De ceremonie rond de onthulling vindt plaats in de Alexanderstraat en is voor iedereen toegankelijk.

Voor die tijd wordt de Alexanderstraat volledig verbouwd tot een 'Walk of Fame waardige' straat. De verbouwing van de straat wordt gedaan door sponsor Zoontjens, het bedrijf dat ook de productie van de Walk of Fame tegels voor haar rekening neemt.
Provincie:
Tag(s):