donderdag, 26. februari 2009 - 22:07

Noodverordening afgekondigd in rampgebied

Kennemerland

In het gebied rond het verongelukte toestel dat woensdag neerstortte is een noodverordening afgekondigd. Daarmee is het voor iedereen, behalve omwonenden en hulpverleners verboden zich in het gebied te begeven, zo maakte burgemeester Theo Weterings van Haarlemmermeer donderdag bekend tijdens een persconferentie.

De verordening geldt ook voor de toegangswegen. De autoriteiten verwachten dit weekend veel ramptoerisme in het gebied en volgens de burgemeester loopt het publiek de werkzaamheden in de weg.

Eerder riep de politie al op om niet naar de rampplek toe te komen. Overal zijn schermen geplaatst en het gebied is zodanig afgezet dat niemand die er niets te zoeken heeft erin kan.

Wanneer mensen toch komen, zal de politie hard optreden als de verkeersveiligheid in het geding komt. Zeker met het oog op het weekend, wanneer de berging gepland staat, worden ramptoeristen verwacht. Advies is dan ook "kom niet", zo meldde een woordvoerster van de politie Kennemerland eerder vandaag tegenover BlikopNieuws.nl.
Provincie:
Tag(s):