vrijdag, 3. juli 2009 - 23:16

Noodweer treft Apeldoorn

Apeldoorn

Het noodweer dat vrijdagmiddag over Nederland trok heeft ook in Apeldoorn grote gevolgen gehad. Op verschillende plekken is de bliksem ingeslagen. In Wenum Wiesel is een monumentale woning afgebrand.

De hevige regenval heeft in heel Apeldoorn geleid tot veel overlast en vooral aan het eind van de middag ondervond het verkeer veel hinder van het water.

In Woonzorgcentrum Goede Reede aan de Robijnstraat ontstond door wateroverlast een gevaarlijke situatie waardoor de technische dienst van het centrum in overleg met de brandweer besloot de electriciteit tijdelijk uit te schakelen. De ongeveer 75 bewoners van het woonzorgcentrum werden naar de recreatiezaal van het centrum gebracht door medewerkers. Medewerkers die vrij waren, vrijwilligers en oud-medewerkers meldden zich spontaan om hierbij te assisteren. Ook is extra geneeskundig personeel ingeschakeld. Vervolgens hebben brandweer en gespecialiseerde diensten de wateroverlast bestreden.

Omdat op dat moment niet duidelijk was hoe de situatie zich zou ontwikkelen is een gemeentelijk crisisteam bij elkaar gekomen om een mogelijke evacuatie voor te bereiden. Dit bleek uiteindelijk niet nodig. Rond 20.30 uur konden de bewoners allen weer terug naar hun kamer. Loco-burgemeester Hans Wegman heeft na het opheffen van het crisisteam een bezoek gebracht aan enkele bewoners van Goede Reede.
Provincie:
Tag(s):