vrijdag, 9. januari 2009 - 13:33

Noord-Afrikaanse drugsbende in Limburg opgerold

Beek

De Nationale Recherche heeft woensdagavond drie mannen en twee vrouwen aangehouden, die worden verdacht van internationale handel in en smokkel van verdovende middelen. Ze zouden hasj invoeren vanuit Marokko. De vijf verdachten komen allen uit Limburg. Dit heeft het Landelijk Parket vrijdag bekend gemaakt.

De hoofdverdachte is een 30-jarige man uit Beek. Hij handelde vermoedelijk in honderden kilo’s hasj en stuurde de andere verdachten aan. Zo gaf hij opdrachten, financierde de transporten, leverde de verdovende middelen, of gaf aan waar verdovende middelen gehaald of verborgen konden worden. Hij zou ook de auto’s leveren voor de drugssmokkel en hij haalde in zijn garage de drugs uit de geprepareerde auto’s. De andere verdachten zijn een 28-jarige vrouw en een 28-jarige man uit Sittard, een 48-jarige man en een 45-jarige vrouw uit Born.

De dienst Nationale Recherche van het KLPD heeft in het onderzoek vier woningen in De Bilt, Sittard, Beek en Born doorzocht. Er is zo’n 50 duizend euro aan contanten in beslag genomen en ongeveer 300 kilo hasj.

Het onderzoek naar Noord-Afrikaanse drugshandelaren in de regio Limburg werd in oktober van het vorige jaar gestart. De verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Maastricht.
Provincie:
Tag(s):