woensdag, 3. juni 2009 - 10:06

Norovirus uitgebroken in zorgcentrum Molentocht

Purmerend

Het norovirus is in het zorgcentrum Molentocht in Purmerend uitgebroken. Het zorgcentrum heeft al verschillende maatregelen genomen om het, zeer besmettelijke, virus in te dammen.

"Twee afdelingen zijn nog volledig afgesloten en er is een extern schoonmaakbedrijf ingehuurd om 's avonds extra schoon te maken", aldus een woordvoerder van de Zorgcirkel. "We verwachten dat eind van deze week de twee afdelingen open gaan." Zorgcirkel kan niet zeggen hoeveel mensen er besmet zijn. "Dat verschilt per dag. Woensdag waren er acht besmettingen op één afdeling."

Een anonieme bron laat aan WebRegio weten: "Mensen weten niet waar ze aan toe zijn. Doordat ook het personeel besmet is, is er een onderbezetting. Sommige mensen zijn al twee weken niet gedoucht. Het is daar één grote chaos."

Zorgcirkel ontkent dat er een chaos is. "We hebben alles onder controle. Personeel dat ziek is, gaat gelijk naar huis en mag pas als ze 72 uur klachten vrij zijn, weer komen werken. De onderbezetting wordt intern opgelost. Door de extra maatregelen proberen we dit virus zo snel mogelijk in te dammen. Maar als je het eenmaal in je huis hebt, krijg je het er moeilijk uit."

Het norovirus gaat gepaard met begin van misselijkheid, braken, hoofdpijn, buikpijn, diarree, maagkrampen, spierpijn, malaise en milde koorts. Er bestaat geen geneesmiddel tegen deze buikgriep. De symptomen gaan in de meeste gevallen vanzelf over na 1 tot 4 dagen.

Eén persoon zou in de Molentocht overleden zijn aan de gevolgen van het virus, dit wordt ontkend door de Zorgcirkel.
Provincie:
Tag(s):