maandag, 5. oktober 2009 - 20:56

NRC-journalist Staps presenteert nieuw boek

Hoogeveen

NRC-journalist Freek Staps presenteert donderdag zijn nieuwe boek ‘Meer Meer Minder’. Decor is locatie Julianastraat van het Roelof van Echten College in Hoogeveen, waar Staps in 1995 slaagde voor zijn vwo-examen.

Staps doorliep het vwo op het voormalig Menso Alting College in Hoogeveen, nu het Roelof van Echten College. Hij vervolgde zijn loopbaan met een studie Geschiedenis & Journalistiek in Groningen en kwam vervolgens terecht op Harvard in Amerika. Daarna werd hij journalist bij NRC Handelsblad en nrc.next. Sinds 2005 is hij correspondent in de Verenigde Staten voor deze kranten en reist hij vanuit zijn woonplaats New York continu het hele land door.

In zijn nieuwe boek schrijft Staps over zijn ervaringen in de VS. Het boek gaat over Amerika en over de economische crisis, bezien door de ogen van de Amerikanen zelf. Hoe voelt het om werkloos te worden, uit je huis gezet te worden, een zelfmoord mee te maken van je man die de economische druk niet meer aankan?

Staps presenteert zijn boek vrijdag aan leerlingen van het Roelof van Echten College. De journalist leest voor uit zijn boek en gaat vervolgens in gesprek met de scholieren over de economische crisis, hoe het is om in New York te wonen en waarom de economie ons allen aan gaat.

Freek Staps is vanaf 5 oktober in Nederland voor de promotie van zijn boek. Op donderdag 8 oktober is hij tussen 14.30 en 16.00 uur op locatie Julianastraat van het Roelof van Echten College.
Provincie:
Tag(s):