maandag, 5. oktober 2009 - 13:13

Nuna5 flink beschadigd na ongeval in Australië

Amsterdam

In Australië heeft het Nuon Solar Team een harde klap te verwerken gekregen. Nuna5 is op de Cox Peninsula Road, vlakbij Darwin, tijdens het testrijden met een snelheid van 110 km per uur in de berm geraakt.

De oorzaak is waarschijnlijk een klapband waardoor Nuna5 onbestuurbaar werd. De coureur Jelle heeft goed gereageerd en zijn best gedaan om Nuna5 op de weg te houden. Helaas kon hij niet voorkomen dat de auto in de berm kwam. De coureur is ongedeerd gebleven en kon zelf uit de rolkooi stappen. Nuna5 is er minder goed vanaf gekomen. De zonnewagen is behoorlijk beschadigd en is onder begeleiding van het team weggetakeld.

De eerste constatering is dat het chassis beschadigd is, net als een aantal mechanische onderdelen en een klein gedeelte van het zonnepaneel. Het team gaat nu zo snel mogelijk de schade inventariseren. De komende weken tot de race die op 25 oktober a.s. van start gaat, zal het team zich met vereende krachten inzetten om Nuna5 weer geheel startklaar te krijgen.

Teamleider Rein van den Eijnde: "Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij in drie weken tijd een goede auto aan de start van de World Solar Challenge kunnen krijgen"
Categorie:
Tag(s):