donderdag, 19. maart 2009 - 11:09

Obs Het Oelebred in voorrondes van danswedstrijd ‘Heart Dance Award’

Tynaarlo

Maandag is het zover, dan reist groep 8 van basisschool het Oelebred uit Tynaarlo af naar Leeuwarden. De leerlingen doen met het nummer ‘Footloose’ mee aan de voorrondes van De Heart Dance Award. Deze danswedstrijd wordt gehouden voor de groepen 7 en 8 van basisscholen uit heel Nederland. De wedstrijd is een initiatief van Jump, het jeugdfonds van de Nederlandse Hartstichting en wordt voor de tiende keer georganiseerd.

Er wordt al geoefend sinds januari. De leerlingen moeten zich maandag goed concentreren om de jury te overdonderen met hun bijzondere show. De danspasjes hebben ze verzonnen tijdens de gymlessen. Volgens de leerlingen zelf is het winnen niet eens het allerbelangrijkste. Meedoen alleen al is fantastisch! De andere groepen reizen niet af naar Leeuwarden, maar kijken op school gezamenlijk naar het optreden. De show wordt namelijk live uitgezonden op de website van de organisatie: www.heartdanceaward.nl. Het Oelebred is tussen 10.55 en 12.10 uur aan de beurt.

De leerlingen krijgen les van Linde Hullegie van een van de Sportteams van de gemeente Tynaarlo. Deze Sportteams bestaan uit studenten van het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool. De studenten verzorgen een belangrijk deel van de lessen bewegingsonderwijs in de gemeente Tynaarlo.
Provincie:
Tag(s):