dinsdag, 31. maart 2009 - 13:17

Ochtendspits soepel verlopen ondanks Afghanistan-top

Den Haag

De ochtendspits rondom Den Haag is soepel verlopen. Dit zegt Rijkswaterstaat na de start van de Afghanistan-top in Den Haag.

Weggebruikers hebben goed ingespeeld op de verkeerssituatie door bijvoorbeeld later te vertrekken of met het openbaar vervoer te reizen. Rijkswaterstaat heeft de afgelopen dagen flink gewaarschuwd, intensief samengewerkt met alle betrokkenen organisaties maar vandaag bijvoorbeeld ook extra weginspecteurs ingezet. Hierdoor is de hinder beperkt gebleven tot een normale ochtendspits. Wel stonden er, zoals te verwachten, lange files op de A44 en A4 richting Den Haag.

Tijdens de avondspits verwacht Rijkswaterstaat met name hinder rondom Den Haag en op de A4 richting Amsterdam. Ondanks de goed verlopen ochtend krijgen mensen die nu nog naar Den Haag willen, nog steeds het advies om met het openbaar vervoer te reizen.

Kort voor 6 uur ging de N14 Sytwendetracé in beide richtingen dicht ten behoeve van het begeleiden van de delegaties voor de Afghanistan Conferentie. De linkerrijstrook van de A4 werd om 7 uur gesloten i.p.v. 6 uur. Reden hiervoor was dat een aantal delegaties was verlaat. De linkerrijstrook werd om 10.50 uur weer vrijgegeven. Tijdens de avondspits wordt de linkerrijstrook van de A4 richting Amsterdam (Schiphol) afgesloten. Ook in de avondspits blijft de A13 vrij.

Weggebruikers krijgen informatie via de borden boven en langs de weg aangevuld met verkeersinformatie via radio, internet en navigatiesysteem. Rijkswaterstaat stelt bij ernstige filevorming omleidingsroutes in. Zij krijgen het dringende advies om de omleidingsroutes te volgen.

Verkeer vanuit Den Haag richting Amsterdam wordt omgeleid via de A12 (Utrecht) en A2. Verkeer vanuit Rotterdam wordt omgeleid via de A15, A27 en A2 (Utrecht). Voor beide routes geldt dat weggebruikers rekening moeten houden met een langere reistijd.

Rijkswaterstaat stelt alles in het werk om de doorstroming op de snelwegen in de avondspits zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zij zet voor deze situatie extra medewerkers in. Daarnaast heeft Rijkswaterstaat extra bergers stand-by staan bij de A4 om pechgevallen snel van de weg te krijgen.
Provincie:
Tag(s):